Heb je een kaartplotter nodig voor op je boot?Houd jij ook zo van varen op open water? Wanneer je een boot bezit en graag op open water vaart, dan heb je waarschijnlijk een groot gevoel voor avontuur. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, daar de open zee natuurlijk veel avontuur met zich meebrengt. De woeste golven, het eindeloos uitgestrekte water en de horizon die mijlen ver weg lijkt. Het is dan ook niet gek dat veel mensen graag met hun boot rond willen varen. Het is echt wel belangrijk, zelfs als je van avontuur houdt, dat je wel veilig op zee bent. Het varen in onbekende wateren brengt namelijk veel risico’s met zich mee. Wanneer je graag verantwoord en veilig het water op gaat met je boot, dan is het natuurlijk belangrijk dat je een goede en degelijke boot hebt om op te varen. Wat misschien nog wel belangrijker is dan de boot zelf, is de uitrusting die je bij je hebt. Wanneer je boot namelijk is uitgerust met de juiste apparatuur, kun je ervoor zorgen dat je veilig het open water opgaat. Denk bijvoorbeeld aan een radar en een dieptemeter voor je boot. Hiermee kun je je positie op het water bepalen en kun je precies zien hoe diep het water is waar je in aan het varen bent. Zo voorkom je botsingen met andere boten of objecten die in je vaarroute zitten en kun je voorkomen dat je vast komt te zitten in de bodem wanneer je in water vaart dat te ondiep is voor de boot waar je in aan het varen bent. Minstens net zo belangrijk als deze instrumenten is het hebben van een kaartplotter. Een kaartplotter is een handig instrument dat de positie van jouw boot toont op een vaarkaart. Je kunt met een kaartplotter dus precies zien waar je bent en hoe je omgeving eruitziet. Zo kun je dus een veilige vaarroute voor je boot uitstippelen. 

Koop een kaartplotter bij Sail360 

Wanneer je dus veilig en verantwoord wilt varen, dan is het hebben van een kartplotter van essentieel belang. Met een kaartplotter kun je namelijk veilig door open water navigeren. Met een kaartplotter kun je namelijk altijd precies zien waar je bent en wat er om je heen is. Zo voorkom je dat je verdwaald raakt op de open zee en kun je een veilige route uitstippelen die je kunt volgen. Als je op zoek bent naar een kaartplotter, dan kun je die aanschaffen bij Sail360. Sail360 is al jaren de specialist op het gebied van watersport en verkoopt dan ook alles wat je nodig hebt om veilig en verantwoord te kunnen varen. Bij Sail360 kun je dus ook kaartplotters kopen. De kaartplotters van Sail360 zijn van het merk Furuno. Deze kaartplotters zijn waterdicht en zijn goed leesbaar in fel zonlicht. Zo kun je dus te allen tijde het scherm van je kaartplotter goed aflezen. Daarnaast zijn er ook plotters beschikbaar met een Multi Touch Display waar je verschillende andere sensoren aan kunt koppelen. Naast kaartplotters kun je bij Sail360 ook terecht voor andere benodigdheden voor watersport. Denk hierbij aan: 

  • Navigatiesystemen 
  • Dieptemeters 
  • Fishfinders 
  • Stuurstystemen 
  • Zeilkleding 

Bestel nu online bij Sail360 

Als je dus veilig en verantwoord op open water wilt varen, gebruik dan een kaartplotter. Zo’n dergelijke kaartplotter kun je kopen bij Sail360. Ze zijn beschikbaar in verschillende soorten en uitvoeringen. Sommige hebben extra functionaliteiten of een beter display, maar die zijn vanzelfsprekend ook prijziger dan de standaard modellen. Kijk op https://www.sail360.nl/nl/furuno-producten/kaartplotter/ voor het volledige assortiment kaartplotters en bestel er vandaag nog een via de webwinkel. 

Lees meer…