Kamperen lijkt niet meer iets te zijn van onze tijd. We willen tegenwoordig toch alleen maar in een luxe hotel slapen en het liefst bij iedere douchebeurt twee handdoeken gebruiken? Ons laten verzorgen, lui zijn. Niets is minder waar, natuurlijk vinden we kamperen leuk! Het brengt ons juist tot rust, is aangetoond. Feit is wel dat we verkeerd tegen het idee aankijken dat kamperen goedkoop is, dat het voor mensen met weinig geld bedoeld is. Wie aan kamperen denkt, denkt ook aan back to the basics. Tegenwoordig hebben we steeds meer behoefte aan wat luxe, ook aan luxe kamperen. Terug naar de basis maar toch een beetje luxe. Dat is wat we tegenwoordig willen. Bij kamperen komt een heleboel kijken. Kampeerartikelen zijn lang zo goedkoop nog niet. De waarheid is echter anders dan wat men denkt. “Pas wanneer we helemaal terug naar de basis gaan en in oude stijl gaan kamperen, zijn we minder geld kwijt” “Droog brood en water?”. Nee, dat is niet meer van deze tijd. Hoewel sommige mensen bij het woord goedkoop al snel denken aan minder kwaliteit, hoeft dat helemaal niet zo te zijn.

Goedkope kampeerartikelen met kwaliteit

Helaas heerst ook de gedachte dat wanneer men goedkope kampeerartikelen koopt, de kwaliteit ook gelijk een stuk minder goed is. Duurdere kampeerartikelen hebben toch niet voor niets een hogere prijs? Waarom zouden ze dan niet beter zijn dan de goedkope artikelen? Dit zijn vragen die vooral richting het kampeerseizoen weer voorbijkomen. Vooral onder de wat rijkere kampeerders onder ons. Maar niet iedereen heeft het breed. Daarom bestaan er ook goedkope kampeerartikelen met kwaliteit. De kampeerwinkel van Kifra Camping & Vrije Tijd is namelijk een winkel waar je alle kampeerartikelen vindt die je nodig hebt. Ze hebben vrijwel alles dat je je kunt bedenken. Wat Kifra Camping & Vrije Tijd anders maakt dan andere aanbieders van kampeerartikelen is hun uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Goedkope kampeerartikelen met een goede kwaliteit bestaan dus wel degelijk. Zij zijn te bezoeken via de volgende site: https://www.kifra.nl/kampeerartikelen-grote-collectie-lage-prijzen! Onder andere de volgende bekende merken staan in hun assortiment:

  • Bocamp,
  • Easycamp
  • Outwell
  • Bardani
  • Safarica
  • Campingaz
  • Theyford

    Ze bieden bijvoorbeeld campinglampen, tenttapijten, kooktoestellen, haringen, kachels en jerrycans aan. Maar ook campingservies en benodigdheden voor het sanitair. Zoals gezegd is het niet voor iedereen te betalen om luxe te kamperen, luxe in de zin van duur. Tegenwoordig hoeft dat helemaal niet meer. Ook goedkope kampeerartikelen kunnen een goede kwaliteit hebben. Men betaalt toch vaak alleen voor de merknaam, al wil niet iedereen dat aannemen.

De vergelijking: twee tenten

Natuurlijk zal er altijd een discussie blijven bestaan tussen beide groepen, niemand zal het ooit met elkaar eens zijn. Alhoewel deze lange discussie kan blijven voortgezet is de beste manier om aan te tonen dat goedkoop kamperen mogelijk is en deze spullen van dezelfde kwaliteit (of beter) zijn, het vergelijken van twee artikelen. Dit is gebeurd met twee tenten, een tent met een prijs van 750 euro en een prijs van 100 euro. Dat dit een aanzienlijk verschil in prijs is zien we direct. De ene tent heeft een hogere prijs omdat deze van een iets bekender merk is. De tweede heeft een lagere prijs maar komt van een discount webshop. Er is met de tenten vier weken lang gekampeerd en daarna zijn deze gecontroleerd op onder andere kleurverschil, of de stof dunner is geworden en nog een aantal zaken. Het valt misschien al te raden, maar de goedkopere tent kwam zelfs iets beter uit dan de duurdere. We betalen misschien toch allemaal net iets te graag en net iets te veel voor het merk. Zonde, want dat hoeft dus helemaal niet!

Lees meer…