Een gewoon overhemd of toch een extra slim fit overhemd?Het is nog niet zo lang geleden dat we een uitnodiging in de brievenbuis kregen voor een bruiloft. Niet zomaar een bruiloft, maar een uitnodiging voor de hele dag. Nadat het euforische effect van de uitnodiging was weggezakt, kwam het besef; ik moet winkelen. Zeker toen mijn vrouw me op het feit wees dat ik zowel geen fatsoenlijk pak meer had, en ook geen extra slim fit overhemd. Ik heb haar nog gevraagd wat er mis was met mijn normale overhemden. Maar na de blik die ze me toewierp, ben ik snel gestopt met vragen. Wel ben ik naar boven gesneld om in mijn kast te kijken, en inderdaad;

  • Een pak beschadigd door motten
  • Verwassen overhemden/overhemden met gaten erin
  • Een Hawaii shirt
  • Geen enkel extra slim fit overhemd

Er was dus geen ontkomen meer aan, ik moest gaan winkelen. Mijn vrouw had me al snel duidelijk gemaakt dat door mijn enthousiaste eten de kans nihil was dat ik mijn oude maten nog had. Dus ik moest echt daadwerkelijk naar de winkels toe dingen passen. Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het aan winkelen, maar een bruiloft is wel een goede reden om te gaan winkelen. Op het lijstje stonden dus een nieuw pak, een extra slim fit overhemd of twee, bijpassende sokken en als het tegenzit zelfs nieuwe schoenen. Want de schoenen die ik heb voor bij een pak zijn donkerblauw, en ik geloof dat mijn vrouw erop staat dat ik een zwart pak aanschaf. Ik denk dat het gewoon een reden is om me in een pashokje te krijgen, zodat ze me een halve garderobe kan laten aanschaffen.

Welke kleur extra slim fit overhemd?

Mijn vrouw springt meteen de winkel door, we zijn nog geen tien seconden binnen en ze heeft al zes items te pakken. Twee kleuren extra slim overhemd, want die ene past zo goed bij mijn ogen. De andere heeft een vreemde kleur die tussen roze en paars in hangt. Ik kan alleen maar bidden dat die kleur mij niet staat. Anders weet ik zeker dat ik op de bruiloft met een roze extra slim fit overhemd rondloop. Maar wellicht is dat gewoon een strategie om te zorgen dat ik mijn jasje aan houd, dat kan ook nog. Mijn vrouw is slimmer dan je zou denken en ze heeft altijd gelijk. Tijdens het passen ontdek ik al snel dat het extra slim fit overhemd iets heel slims is, het laat me slanker lijken. Waar ik dacht dat ik er een opgepropte worst in zou zijn, zie ik er slank uit zonder dat ik mijn buik in hoef te houden, dit winkelen is zo slecht nog niet.

De score

Uiteindelijk zijn we naast in de winkel ook online goed geslaagd. In de winkel hebben we uiteindelijk een kostuum gekocht, en de juiste maat extra slim fit overhemd gevonden. Online kwamen we al snel uit bij Mooi Overhemd. Daar heb ik gekeken naar twee overhemden die ik mooi vond, waarna mijn vrouw er eentje uitgezocht heeft voor onder mijn pak. Wel hadden we in het voren gedebatteerd over de kleuren die het wel en niet zouden worden. Zij heeft een leuk motiefje uitgezocht en ik heb haar ervan kunnen weerhouden dat het een roze extra slim fit overhemd moest zijn. De keuze in de winkel zelf was het net niet, maar online bij Mooi Overhemd hebben we direct kunnen vinden wat we nodig hadden, een groot assortiment, zeker een aanrader. Kijk zelf snel op; mooi-overhemd.