5 redenen om een opblaasbare kajak te kopenHet is een van de leukste manieren om tijd door te brengen in de zomer: kajakken. Het water is heerlijk koel – in tegenstelling tot de hoge temperaturen van de zon – en je ziet prachtige natuur tijdens je tocht. Wanneer je er veel van houdt of het veel doet, ga je overwegen om een kajak aan te schaffen. Maar hij is zo zwaar, lomp en moeilijk mee te nemen… Gelukkig is daar een oplossing voor, in de vorm van een opblaasbare kajak.

Wat is een opblaasbare kajak?

Een opblaasbare kajak is simpelweg een kajak die je kunt opblazen. In een kajak zit je met je benen gestrekt naar voren op een lage zitting. De bovenkant is vaak gesloten; je benen zitten onder een dek en er is alleen een gat voor je bovenlijf. Je hebt één peddel met twee bladen eraan. Een kajak moet niet verward worden met een kano – deze heeft een hogere zitting en mensen zitten er vaak rechtop in, of geknield. De bovenkant is open en je gebruikt een peddel met één blad. Van zowel kano’s als kajakken zijn opblaasbare varianten, maar een aantal redenen op een opblaasbare kajak te kopen zijn de volgende:

  • Hij is eenvoudig mee te nemen. Een normale kajak van plastic moet je vastbinden op een kar of op het dak van je auto, met de voortdurende vrees dat hij er misschien afglijdt op de snelweg. De opblaasbare variant kun je gewoon opvouwen en in de kofferbak leggen. Let er overigens wel op dat je eerst de kajak laat drogen voordat je ‘m opvouwt.
  • Hij is makkelijk klaar te maken. Misschien heb je visioenen van eindeloze opblaasuren, maar dat hoeft gelukkig niet bij de opblaasbare kajak. In zo’n 7 minuten is hij al ready to go!
  • De opblaasbare kajak is licht. Lichter dan de plastic versie van kajaks of kano’s. Dat scheelt een hoop gewicht dat je mee moet ‘sjouwen’ en zorgt ervoor dat je extra wendbaar bent. Toch verschilt het gewicht ook niet te veel van een plastic kajak; wel zo fijn als er wind staat. Een opblaasbare kajak is namelijk vaak gemaakt van dik en hard zeildoek, waardoor hij bijna net zo stevig is als een plastic kajak na opgeblazen te zijn.
  • Hij is goedkoop. Dankzij slim gebruik te maken van voordelig en simpel materiaal hoeft een opblaasbare kajak helemaal niet veel te kosten – veel minder dan een plastic kajak of kano. Terwijl je er minstens zoveel plezier van hebt!
  • Hij kan meerdere personen meenemen. Natuurlijk kun je een opblaasbare kajak voor één persoon aanschaffen, maar als je er met meerdere mensen van wil genieten kan dat ook. Er zijn varianten voor 1, 2 of 3 personen. Ideaal voor regelmatige gezinsuitjes of activiteiten met vrienden!

Een merk dat bij jou past

Ben je geïnspireerd geraakt om op zoek te gaan naar een opblaasbare kajak? Surf dan eens naar de website van de Rubberbootshop: rubberbootshop.nl. Hier vind je een aantal kajakmerken die geselecteerd zijn op hun hoge kwaliteit en vele ervaring. De merken die je hier aantreft zijn dus bekend in de kano- en kajakwereld en garanderen je een veilige tocht. Welk merk kajak je kiest, hangt af van je doel: wil je een comfortabele kajakervaring, dan is het slim een Sevylor-kajak te nemen. Wil je liever een voordelige variant, dan is het merk Intex wat voor jou. Tot slot is het merk Aqua Marina er voor de liefhebbers van lange tochten en hoge snelheden. Keuze genoeg dus; op naar een fijne, warme zomer op het water!