Veel mensen vinden het leuk om te gaan kamperen in hun vakantie. Om een prettige vakantie te beleven, is het natuurlijk wel belangrijk dat u de juiste spullen meeneemt. Wat zeker niet mag ontbreken bij een kampeervakantie zijn goede slaapzakken, een tent, slaapmatjes of luchtbedden, een gasbrandertje en een pannenset. U wilt immers niet iedere dag uit eten hoeven gaan en bovendien wilt u ook de mogelijkheid hebben om ‘s ochtends een kopje thee of koffie te maken. Een pannensetje en een gasbrander zijn daarom echt belangrijke onderdelen van uw bagage. Maar ook tent, slaapzakken en slaapmatjes zijn belangrijk. De tent is natuurlijk van belang omdat u graag droog wilt blijven, dat is het belangrijkste criterium. Maar ook het formaat is van belang. De tent moet niet te groot zijn, want hoe groter hoe zwaarder en u wilt natuurlijk niet met onnodig gewicht slepen. Maar een te klein exemplaar is ook niet handig, u moet er immers wel goed inpassen. Bij de slaapzakken en slaapmatjes is gewicht ook van belang, want ook dit moet u immers allemaal meenemen. Maar daarnaast speelt bij deze twee zaken ook het comfort sterk mee. Een goede nachtrust is immers van belang en goede slaapmatjes en slaapzakken zijn daarin een cruciale factor. Ligt u immers niet lekker, voelt u ieder oneffenheid, dan zal het erg lastig zijn om in slaap te komen en is de kans groot dat u de hele nacht alleen maar ligt te draaien en uiteindelijk geen oog dicht doet. Hetzelfde geldt voor als u het koud hebt, ook dan zult u zeker niet in slaap komen. Daarom is het dus echt aan te raden om u goed te laten informeren voordat u slaapzakken koopt, u wilt immers echt een goede nachtrust krijgen en de juiste slaapzak speelt daarin een belangrijke rol.

Veel verschil in slaapzakken

Als u gewoon naar een warenhuis gaat, dan zult u niet veel keus hebben op het gebied van slaapzakken. Dit is echter wel anders als u naar een echte kampeerspecialist gaat. Een ruime keus is erg belangrijk, uw ideale slaapzak vindt u immers niet zomaar. Waar moet u nu op letten als u een dergelijk product gaat kopen? In de eerste plaats is het van belang om u af te vragen voor wat voor soort vakanties u de slaapzakken wilt gaan gebruiken. Kampeert u eigenlijk alleen maar in warme landen, waar de temperaturen ook ‘s nachts aangenaam zijn? Dan hebt u natuurlijk niet echt heel warme exemplaren nodig. Dit ligt natuurlijk wel een stuk anders als u ook in het voorjaar en het najaar wel eens gaat kamperen en als u ook wel kiest voor vakanties in bijvoorbeeld het noorden van Europa, waar de temperaturen toch vaak wat lager liggen. De dikte van de slaapzak en de warmte die deze te bieden heeft, is natuurlijk ook afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen krijgen het erg snel koud en hebben daardoor behoefte aan extra warme slaapzakken. Voor hen zijn de zogenaamde mummiemodellen, waarbij er een soort capuchon aan de zak genaaid is en waarbij de zak strakker om het lichaam zit, een goede keus. Hebt u het echter ‘s nachts juist vaak erg warm, dan is het gewone envelop model een goede keus. Deze kunt u immers zover openritsen als u zelf wilt, waardoor u gemakkelijk uw warmte kwijt kunt raken. Deze slaapzakken zijn zelfs helemaal open te ritsen, waardoor ze ook als een soort deken te gebruiken zijn. Voor mensen die het snel heel warm hebben, is dat vaak een goede oplossing. Naast deze verschillende modellen, zijn er ook nog de extra grote en de extra kleine exemplaren. De kleine modellen zijn speciaal voor kinderen, het is voor hen immers erg vervelend als zij heel ver naar onderen kunnen wegzakken, dit geeft al snel een gevoel van verstikking. De extra grote slaapzakken zijn ideaal voor de langere mensen, zo hoeven zij zich niet per se helemaal op te vouwen om toch helemaal in hun slaapzak te passen en warm te blijven.

Kampeerwinkel Kifra

Zoals gezegd vindt u bij de meeste winkels maar een beperkt aanbod aan slaapzakken, maar dat is zeker niet het geval bij Kifra, specialist op het gebied van kampeerartikelen. Bij hen kunt u alle hiervoor genoemde modellen slaapzakken zeker vinden, waardoor het voor iedereen mogelijk is om een passend exemplaar bij hen aan te schaffen. De ruime keus die zij bieden is natuurlijk een uitstekende reden om juist voor deze winkel te kiezen, maar er zijn meer redenen waarom u bij hen aan het juiste adres bent. U profiteert bij hen namelijk ook van:

  • de mogelijkheid om zowel online te winkelen als de fysieke winkel te bezoeken
  • een zeer goede verhouding tussen kwaliteit en prijs
  • een snelle levering van de online bestelde artikelen
  • een goede service en deskundig advies

Als u slaapzakken aan wilt gaan schaffen en u weet nog niet zo goed wat het best bij u past, dan is het dus zeker aan te raden om eens een bezoekje aan deze zaak of deze webwinkel te brengen. Zij kunnen u uitstekend adviseren over welke slaapzakken het best bij u passen, zodat u zeker weet dat u een geschikt exemplaar koopt. Naast een groot aanbod aan uitstekende slaapzakken vindt u bij Kifra Camping en Vrije Tijd bovendien ook een zeer ruim aanbod aan alle andere producten die u nodig hebt voor een geslaagde kampeervakantie.