De zomervakantie ligt al weer een tijdje achter ons en zo langzamerhand begint het bij de meeste mensen al weer een beetje te kriebelen. Ze krijgen al weer zin in op vakantie gaan. Natuurlijk geldt voor veruit de meesten dat zij nog een ruime periode moeten wachten tot ze eindelijk weer tijd hebben voor een paar weken vakantie op hun favoriete familiecamping. Vindt u het ook zo vervelend dat u nog zo lang moet wachten? Dan kan het leuk zijn om alvast wat voorpret te hebben en alvast op zoek te gaan naar een leuke familiecamping voor uw kampeervakantie van volgende zomer. In de herfst en de winter hebt u immers toch rondom het huis veel minder te doen en bovendien zijn het niet echt de seizoenen om er lekker op uit te trekken voor dagjes uit. Met andere woorden, deze periode leent zich uitstekend voor het doen van wat zoekwerk via de computer en voor het alvast regelen van zaken waar u niet meer aan toe komt als het eenmaal mooi weer is, omdat u dan liever buiten bent dan binnen achter de computer dingen aan het regelen bent. Zoals gezegd is het dus het ideale moment om op zoek te gaan naar een leuke familiecamping voor volgend jaar. Sommige mensen hebben een vaste en favoriete familiecamping waar ze elk jaar weer naar toe gaan. Maar het kan natuurlijk zijn dat u hier een keer op uitgekeken bent of eens in een andere omgeving vakantie wilt vieren. Dan kan het een goed idee zijn om eens rond te kijken wat er nog meer aangeboden wordt. Andere mensen gaan juist het liefst ieder jaar weer naar een andere familiecamping, omdat zij het fijn vinden om steeds in een andere omgeving te zijn. Of u nu van een vaste plek houdt of het liefst ieder jaar een andere plaats kiest, rondkijken kan nooit kwaad en het is nu het juiste moment om dat te gaan doen.

Waarom een familiecamping?

Waarom zou u nu specifiek op zoek gaan naar een familiecamping en niet naar een gewone camping? Het woord zegt het eigenlijk al, een familiecamping is geschikt voor de hele familie. Waar het op andere campings het geval kan zijn dat er voornamelijk oudere gasten te vinden zijn, kunt u er bij deze variant zeker van zijn dat er veel gezinnen te vinden zijn. Dat is natuurlijk wel zo prettig als u met uw kinderen op vakantie gaat. U hoeft dan namelijk niet zo snel bang te zijn dat anderen zich aan uw gezin storen, het zijn immers bijna allemaal gezinnen met jonge kinderen die wel gewend zijn aan wat rumoer. Daarnaast heeft een familiecamping als voordeel dat er voor uw kinderen veel anderen kids zijn waarmee ze vriendjes kunnen worden. Hierdoor is de kans een stuk groter dat zij plezier beleven aan hun vakantie en dat zij zich ook periodes zelf kunnen vermaken. Daarnaast wordt op een familiecamping vaak vertier voor de hele familie aangeboden. Er zijn uiteraard vele activiteiten voor de kids, zodat zij iedere dag iets te doen hebben, ook als u eens gewoon een dagje bij de tent of de caravan wilt blijven en lekker niets wilt doen. Daarnaast bieden veel van deze campings ook activiteiten voor tieners en voor volwassenen aan. U hoeft hier natuurlijk niet aan mee te doen, maar het is natuurlijk wel fijn om deze optie te hebben. Dat maakt het allemaal zo leuk om naar een familiecamping te gaan.

Familiecamping De Belten

Wilt u komend jaar eens op vakantie in het mooie Overijssel? Dan is familiecamping De Belten een uitstekende keus. Deze camping bevindt zich tussen Ommen en Hardenberg en ligt dicht bij de Duitse grens. Dit betekent dat het niet alleen mogelijk is om in eigen land te genieten van de mooie omgeving, maar dat u ook dagtochtjes over de grens kunt maken. Zo pikt u het beste van twee werelden op, het gemak van een Nederlandstalige verblijfplaats en het buitenlandgevoel dat een vakantie soms net even iets leuker kan maken. De Belten is een echte familiecamping, wat inhoudt dat er voor jong en oud veel te doen is. U kunt dan denken aan:

  • een binnen- en een buitenzwembad
  • een ballenbad
  • een chillroom voor de tieners
  • speeltoestellen voor de jongere kinderen
  • zowel fietsverhuur als skelterverhuur
  • een grote visvijver
  • verschillende mogelijkheden om te sporten: voetbalveld, jeu de boules baan, tafeltennistafels, fietscrossbaan en roeivijver

Naast al deze mogelijke activiteiten, wordt er op deze familiecamping natuurlijk ook nog animatie aangeboden. Het recreatieteam staat hier iedere dag in de vakantie weer voor klaar. Daarnaast profiteert u op deze camping van het gemak van een campingsupermarkt, een restaurant en een snackcenter. Als u wilt, hoeft u dus niet eens de camping te verlaten, u hebt er immers echt alles wat u nodig kunt hebben bij de hand. Het fijne van deze familiecamping is bovendien dat de faciliteiten allemaal pico bello in orde zijn. De sanitaire ruimtes zijn goed verzorgd, net als de rest van de camping. Hebt u zelf geen tent of caravan, maar wilt u toch gaan kamperen? Ook dan bent u bij familiecamping De Belten aan het juiste adres. Zij verhuren namelijk ook safaritenten en stacaravans. Deze zijn uiteraard volledig ingericht, wat het kamperen voor velen een stuk aangenamer maakt. Bovendien combineert het het beste van twee werelden, het vrije kampeergevoel met het comfort van goede meubels en een stijlvolle verblijfplaats.