Lumbr - houten horlogesVeel mensen dragen een horloge om hun pols omdat zij graag willen weten hoe laat het is. Maar dit uurwerk heeft niet meer enkel deze functie, het is ook een sieraad geworden. U kunt dan ook uit veel verschillende soorten kiezen. Een optie die echter bij velen onbekend is, is de optie van houten horloges. Uurwerken met een leren bandje of met een band van bijvoorbeeld zilveren schakels zijn bij iedereen wel bekend, maar houten horloges zijn een heel nieuw idee voor de meeste mensen. Hierin is echt goed te zien dat het object meer is dan enkel een manier om bij de tijd te zijn, maar dat het ook echt een sieraad voor uw arm is. Houdt u ervan om accessoires te gebruiken die anders zijn dan die van anderen, wilt u er graag uitspringen? Dan zijn houten horloges dus een echte aanrader. Er zijn nog maar weinig mensen die deze uurwerken gekocht hebben en dit stelt u dus in staat om een echte trendsetter te zijn en om iets te bezitten dat nog bijna niemand anders heeft. Zowel voor mannen als voor vrouwen zijn er speciale collecties gemaakt, aangezien vrouwen en mannen nu eenmaal een andere smaak hebben. De houten horloges zijn bovendien aangepast aan het lichaamsformaat. Veel vrouwen hebben immers dunnere armen dan mannen en het is belangrijk dat het formaat van het horloge past bij de arm. Smallere bandjes en een verfijnder uurwerk zorgen voor een elegante uitstraling, terwijl een brede polsband en grote uurwerken juist meer zorgen voor een robuuste en stoere uitstraling. Door verschillende modellen te creëren, is er dus voor ieder wat wils te vinden. Houdt u van elegant of juist voor meer robuust? De keus is helemaal aan u! Doordat er verschillende varianten houten horloges gemaakt worden, is er altijd wel een model te vinden dat helemaal bij u past.

Voordelen van houten horloges

Waarom zou u nu voor houten horloges kiezen en niet voor de meer standaard exemplaren gemaakt van metaal of uitgerust met een leren bandje? De eerste reden hebben we hierboven al gegeven en dat is het feit dat u hiermee kiest voor een heel nieuw soort product dat nog bijna niemand heeft. Uniciteit is dus een belangrijke reden. Maar er zijn meer redenen waarom u juist voor houten horloges zou kiezen. Kiest u voor een exemplaar met een bandje dat gemaakt is van metaal, dan heeft dit altijd als nadeel dat het koud aan uw huid aanvoelt op het moment dat u deze omdoet en op het moment dat u zich in een koude omgeving bevindt. Of u nu kiest voor zilver, goud of een ander metaal, dat maakt helemaal niets uit. Bij houten horloges speelt dit probleem helemaal niet. Hout zal nooit zo kil aanvoelen als metaalsoorten en is daardoor ook veel prettiger om te dragen. Het kan bovendien ook niet heet worden, wat met de metalen varianten in de zomer wel het geval is. Daardoor zijn ze zowel bij hoge temperaturen als bij lage zeer prettig in gebruik. Een ander pluspunt van houten horloges is dat hout een zeer duurzaam materiaal is. Waar de voorraden goud en zilver bijvoorbeeld op een gegeven moment uitgeput zijn, kunnen er altijd nieuwe bomen aangeplant worden die als grondstof voor uw horloge kunnen dienen. Waar bij leren bandjes de huid van een dier nodig is om het product te maken, is dat bij houten exemplaren niet nodig om een dier te doden. Houten horloges zijn dus niet alleen duurzamer, ze zijn ook veel diervriendelijker en passen dus zeer goed in een bewuste leefstijl.

De mooiste exemplaren vindt u bij Lumbr

Lijkt het u ook wel wat om eens voor een heel ander soort horloge te kiezen? Houdt u van nieuwe en originele producten of vindt u het belangrijk om bewust te consumeren? Dan zijn houten horloges dus een uitstekende keus. Bij Lumbr kunt u terecht voor deze bijzondere uurwerken. U vindt bij hen zowel voor dames als voor heren leuke varianten, waarbij er niet alleen verschil zit in het model van de houten horloges, maar ook in de kleuren. Zo kunt u kiezen uit verschillende kleuren hout, maar ook zijn de uurwerken zelf uitgevoerd in verschillende kleuren. Zo hebben sommige exemplaren bijvoorbeeld een neutrale bruine wijzerplaat, waar andere juist opvallen doordat de wijzerplaten groen of roze zijn. Zo kunt u dus kiezen voor een variant die helemaal bij u past. Als u op zoek bent naar houten horloges, dan zult u deze dus zeker bij hen kunnen vinden. Daarnaast kunt u bij Lumbr ook terecht voor:

  • zonnebrillen
  • speakers
  • beurzen

Uiteraard ook allemaal gemaakt van hout, voor een originele uitstraling. Het fijne van de houten horloges en de houten zonnebrillen, speakers en beurzen van Lumbr is dat deze allemaal gemaakt zijn van duurzaam geproduceerd hout. U kunt er dus volledig op vertrouwen dat er geen oerbossen gekapt zijn om aan de benodigde materialen voor uw producten te komen. U wilt uiteraard niet meewerken aan de ontbossing van de wereld, met de producten van Lumbr zit u dan dus helemaal goed. Daarnaast kenmerken al hun producten zich door een zeer hoge kwaliteit, waardoor ze een lange levensduur hebben en u er dus lang van kunt genieten. Authenticiteit, kwaliteit en duurzaamheid zijn dus belangrijke kenmerken van dit merk. Bent u nieuwsgierig naar hun collectie houten horloges en andere houten producten, breng dan zeker eens een bezoek aan hun website!