De zomervakantie is de periode van het jaar waar het grootste deel van de mensen het meest naar uitkijkt. Je hebt een aantal weken vrij en kunt alleen, met je gezin of met vrienden een aantal dagen iets leuks gaan doen. Je kunt naar het buitenland om de zon op te zoeken of nieuwe plaatsen te zien, maar je kunt ook in Nederland blijven, waar ook genoeg te doen valt. Als je budget niet zo groot is, kan een vakantie in eigen land een voordelige maar zeker ook leuke oplossing zijn. Je kunt er voor kiezen om een hotel of appartement te zoeken, maar je kunt ook op een camping overnachten. Voor veel mensen geeft kamperen het echte vakantiegevoel, vooral omdat ze weer even één zijn met de natuur en kunnen genieten van het lekkere weer. Op een camping krijg je meer frisse lucht dan wanneer je in een hotel of appartement zit en bovendien heb je meer vrijheden. De meeste mensen nemen bij het kamperen een eigen kooktoestel mee, evenals een koelkast en meubilair. Een kampeervakantie hoeft dan ook zeker niet primitief te zijn, zeker niet als je met een caravan gaat. Ongeacht of je met een tent, caravan of camper gaat kamperen, moet je een camping uitzoeken die past bij jouw behoeftes. Als je van rust en ruimte houdt, kun je het beste voor een kleinschalige camping gaan. Als je liever wordt vermaakt op de camping en van grote hoeveelheden mensen houdt, kun je beter een grote camping uitkiezen. Op een grote camping is vaak veel te doen voor de kinderen en zijn vaak veel faciliteiten. Op een kleinschalige camping kun je beter terecht als je geen waarde hecht aan luxe en uitgebreide mogelijkheden, maar je liever wat rust wilt en het kamperen op zich het belangrijkst vindt. Als je even het internet op duikt, zul je zien dat je zowel in Nederland als in het buitenland een leuke kleinschalige camping kunt vinden die aan jouw wensen voldoet. Hetzelfde geldt voor grootschalige campings.

De voor- en nadelen van een kleinschalige camping

Als je van rust en ruimte houdt, ben je bij een kleinschalige camping aan het juiste adres. Niet iedere kleinschalige camping is hetzelfde: bij sommige campings ligt de nadruk op de rust en het kleine aantal plekken dat beschikbaar is, terwijl het bij andere campings gaat om de weinige voorzieningen en de ruimte die het terrein biedt. Een kleinschalige camping is vaak gewild bij mensen die op zoek zijn naar een plek om even helemaal bij te komen en dit het beste doen door uit te rusten en zo weinig mogelijk impulsen van buitenaf te krijgen. Een grote camping met zwembaden, restaurants en discotheken is voor zulke mensen uit den boze. Een voordeel van een kleinschalige camping is uiteraard dat het door de kleinschaligheid vaak rustig is. Je bent echter voor je rust, zoals op elke camping, afhankelijk van de andere gasten. Als je op een kleinschalige camping staat met naast je een gezin met 6 kinderen die de hele dag door lawaai maken, zul je weinig rust krijgen. Het heeft dus ook voor een deel te maken met hoeveel geluk je hebt wat je buren betreft. Op een kleinschalige camping ben je echter wel het meest verzekerd van een rustige vakantie en kun je vaak heerlijk ontspannen en van de natuur genieten. Een kleinschalige camping betekent echter niet dat er geen faciliteiten zijn of dat je alleen maar op primitieve wijze met je tentje kunt kamperen. Veel kleinschalige campings bieden juist veel comfort en luxe. Omdat er maar weinig gebruik wordt gemaakt van de toiletgebouwen kunnen deze op zo’n manier worden gebruikt dat het schoonmaken en gebruiken nog gemakkelijk te doen is, terwijl grotere campings vaak sanitair hebben dat vooral functioneel is met betrekking tot het schoonmaken en daarom een stuk minder comfortabel is. Een kleinschalige camping is bedoeld voor de mensen die een rustige vakantie willen vieren met niet al te veel mensen om zich heen, en die het niet veel uitmaakt of er discotheken, restaurants en zwembaden zijn om zich te vermaken.

In rust en luxe kamperen

Als je op zoek bent naar een leuke kleinschalige camping in Nederland, kun je eens kijken naar Landrijk de Reesprong. Deze leuke kleinschalige camping ligt in een bosrijke, rustige omgeving vlak bij Haaksbergen en Enschede. Op deze camping kun je niet met je eigen tentje terecht, maar huur je een luxe safaritent. Deze tenten zijn volledig ingericht en hebben de luxe van een vakantiewoning, terwijl je toch het echte kampeergevoel krijgt. De tenten hebben een woonkamer met zit- en eethoek, flatscreen televisie en kachel. Daarnaast is er een keuken met gasfornuis, koelkast, vriesvak en waterkoker. Daarnaast zijn er diverse elektrische apparaten aanwezig om het kookgemak nog hoger te maken. Ook zijn er drie slaapkamers: een met luxe boxspring, een met een eenpersoonsbed en een stapelbed en een kamer met ruimte kledingkast en ruimte voor een extra bed. Daarnaast zijn er een toilet, douchecabine en wastafel in de lodgetent en vind je een picknicktafel op de veranda. Daarnaast krijg je nog vele extra’s zoals opgemaakte bedden, kinderpakket, keuken- en badkamerpakket en gratis internet aangeboden. Op www.landrijkdereesprong.nl vind je een uitgebreid overzicht van de tarieven voor het overnachten in een safaritent. Daarnaast kun je de tenten alvast bekijken op foto’s en vind je informatie over de omgeving en alle extra’s die bij een boeking zijn inbegrepen.