Wil je eens iets anders dan altijd maar weer katoen, wol of polyester? Geen trek meer in dezelfde saaie stoffen die altijd ook weer hetzelfde aanvoelen? Dan is het misschien een idee om eens gebruik te maken van de meer exclusieve stoffen. Wat is er nou mooier dan te werken met exclusieve stoffen zoals zijde of Kasjmir. De mogelijkheden zijn eindeloos en de eindproducten zijn zoveel mooier dan wanneer je bijvoorbeeld met katoen zou werken. Vooral als modeontwerper of als iemand die kleding maakt is het werken met exclusieve stoffen een manier om je werk nog leuker te maken.  Het voordeel van het werken met exclusieve stoffen is dat je meer mogelijkheden hebt. Elke stof heeft specifieke eigenschappen. Polyester is bijvoorbeeld duurzaam als je het combineert met katoen. Daarom zijn veel kledingstukken gemaakt van beide stoffen. Probleem is echter wel dat het sneller vaal wordt. Maar als je gebruik wil maken van `100% katoen of 100% polyester, dan krijg je wel te maken met stoffen die sneller afbreken. Daar komt bij dat de naden waarmee beide stoffen samen worden gebracht vaak van nylon zijn en dit voelt niet fijn aan op de huid. Je kent het vast wel als je een shirt draagt dat lekker zit, maar waarbij de zoom je constant irriteert. Dat is vanwege het nylon in de draden. Als je met exclusieve stoffen gaat werken, dan is het eigenlijk heiligschennis om verschillende stoffen samen te brengen. Het zijn niet voor niets exclusieve stoffen en deze wil je zo puur mogelijk houden en dat kan ook, want deze stoffen zijn van hoogstaande kwaliteit. Het is niet voor niets dat de stoffen exclusief zijn. Het werken met deze exclusieve stoffen zal niet alleen de moeite waar zijn vanwege het eindproduct. Het is ook fijn om er mee te werken. Het proces zelf zal al een beloning zijn als je de stof door je vingers voelt glijden, terwijl je er mee werkt. Dus als je geïnteresseerd bent in exclusieve stoffen dan is loont het zeker de moeite om eens een kijkje te nemen op stoffenspectrum.nl.

De verschillende mogelijkheden met exclusieve stoffen

De mogelijkheden met exclusieve stoffen zijn zoals gezegd praktisch eindeloos. Ten eerste heb je enorm veel keuze uit een selectie van exclusieve stoffen. Hieronder volgt een kort overzicht van verschillende opties je die hebt wanneer je gaat werken met exclusieve stoffen. Zo kun je kiezen voor:

  • Effen zijde
  • Zijde gedessineerd
  • Crêpe Zijde
  • Effen Chiffon zijde
  • Wollen mantelstof
  • Kasjmir
  • Franse Kant
  • Katoen, linnen
  • Chanel Bouclé

Zoals je kunt zien is er veel meer onder de zon dan bijvoorbeeld alleen één soort van zijde. Zijde is een zeer veelzijdige stof waarmee je alle kanten op kunt. Het is maar net wat je er mee wil gaan doen. Maar natuurlijk kun je ook gebruik maken van andere stoffen. Wol is bijvoorbeeld een vrij reguliere stof, maar als het op de juiste manier behandeld wordt kun je er erg goed een stof van maken die in het rijtje van exclusieve stoffen thuishoort.  En dan zijn er stoffen zoals Kasjmir. Dit is de ideale stof om bijvoorbeeld truien of sjaals van te maken. Deze stof voelt zo enorm zacht aan op de huid, dat je nooit meer anders wilt. Dat betekent dat het werken met Kasjmir een zalige bezigheid zal zijn, want je voelt immers constant dat zachte materiaal door je handen glijden. Dat is een belangrijke reden waarom het werken met exclusieve stoffen zo fijn is. Het is een uitdaging om er iets moois van te maken, maar ook tijdens het proces zelf kom je telkens in aanraking met die fijne zachte stoffen. Het is niet zo dat je bijvoorbeeld met een kriebelende wol te maken hebt en dat je tijdens het breien van de sjaal constant jeukende handen hebt. In tegendeel zal je steeds die aanraking voelen van zachtheid en comfort.

De voordelen van het online bestellen van exclusieve stoffen

De exclusieve stoffen die je kunt bestellen op stoffenspectrum.nl zijn altijd goedkoper dan de exclusieve stoffen die je zou kunnen kopen in een fysieke vestiging. Het voordeel van een online webwinkel is dat ze geen kosten hoeven te spenderen aan showruimtes en personeel voor in de winkel. Dit drukt te kosten enorm en voor producten als exclusieve stoffen die natuurlijk altijd duurder zijn dan reguliere stoffen is het fijn om te weten dat er mogelijkheden bestaan om dit soort stoffen toch voordelig te bestellen. Dat kan dus online op stoffenspectrum.nl. De bovenstaande lijst met voorbeelden is maar een greep uit het totale aanbod. Dus neem vooral een kijkje op de site om te kijken wat voor soorten stoffen ze nog meer in het aanbod hebben. Zit je nog in de twijfelfase dan is het vaak een goed idee om geheel vrijblijvend en lekker vanuit het comfort van je eigen huis de site te bekijken. Je kunt rustig alle stoffen bekijken, de prijzen en de mogelijkheden wat betreft bijvoorbeeld de afmetingen. Daarnaast kun je ook op de site van stoffenspectrum.nl de beoordelingen lezen van klanten die je zijn voorgegaan. Zo krijg je een zeer goede algemene indruk van de producten en de service die je kunt verwachten als je besluit exclusieve stoffen te bestellen via stoffenspectrum.nl. Tot slot hoef je je ook geen zorgen te maken over bestellingen. Alles is altijd vrijblijvend. Dus als je niet tevreden bent dan kun je de bestellingen altijd terugsturen.